Kooste vastauksesta vastaajalle

Vastauskoosteen lähettäminen automaation avulla onnistuu hieman eri tavoilla riippuen siitä mitä kautta vastaaja on vastannut kyselyyn. Käytettävissä olevat koosteautomaatiot ovat:

1. Kooste kyselystä, jossa vastaajalle on lähetetty henkilökohtainen sähköpostikutsu
  2. Kooste kyselystä, jossa vastaaja on vastannut yleisen linkin kautta ja kyselyssä kysytään sähköpostiosoite
  3. Vastaaja tilaa vastauskoosteen itselleen kyselyn päätteeksi

Kooste kyselystä, jossa vastaajalle on lähetetty henkilökohtainen sähköpostikutsu

1. Mene Hallitse-näkymässä kohtaan ’Automaatiot’
  2. Valitse toiminto: ’Lähetä kooste vastauksista sähköpostilla tunnistetulle vastaajalle automaattisesti’
  3. Kirjoita Lähettäjä-kenttään haluttu teksti. Tämä teksti naamioi noreply@surveypal.com osoitteen. (Älä kuitenkaan kirjoita tähän kenttään sähköpostiosoitetta!)
  4. Kirjoita vastausosoite, otsikko ja saateviesti. Saateviestikentässä täytyy olla vähintään teksti {{summary}} tai {{condsummary}} jotta vastauskooste näkyy:
    1. {{condsummary}} kooste sisältää vastaukset vain niiden kysymysten osalta, joihin vastaaja vastasi.
    2. {{summary}} kooste sisältää myös ne kysymykset joihin vastaaja ei vastannut.
  5.  ’Vastaus on valmis’ ehto on oletuksena päällä ja automaatio toimii ilman muita sääntöjä
  6. Tallenna

Mikäli tarvitset tarkemmat säännöt, katso alla oleva ohje:

1. Klikkaa ’Luo tarkemmat säännöt’
  2. Voit lisätä useampia ehtoja klikkaamalla plus-napista oikealla.
  3. Valitse, täytyykö vastauksen sopia ‘kaikkiin’ asetettuihin ehtoihin, vai riittääkö, että vastaus täyttää ’jonkin’ asetetuista ehdoista.
  4. Tallenna

Kooste kyselystä, jossa vastaaja on vastannut yleisen linkin kautta ja kyselyssä kysytään sähköpostiosoite

Tämä automaatio mahdollistaa automaattisen koosteen lähettämisen vastaajalle, joka kirjoittaa kyselylomakkeelle sähköpostiosoitteensa. Jotta automaatio toimisi, on sähköpostiosoite kysyttävä lomakkeella avoimella kentällä, jonka syötteen muoto on määritelty sähköpostiosoitteeksi.

1. Mene Suunnittelu-näkymään ja tarkista, että avoin kenttä, jossa sähköpostiosoite kysytään, on määritetty syötteeltään sähköpostiosoitteeksi. Klikkaa avoimen kentän ratasvalikkoa ja valitse sieltä ’Asetukset’ > ’Syötteen muoto: Sähköpostiosoite’.
  2. Mene Hallitse-näkymässä kohtaan ’Automaatiot’
  3. Valitse toiminto: ’Lähetä kooste vastauksista automaattisesti seuraaviin osoitteisiin’
  4. Kirjoita vastaanottajakenttään teksti: {{email1}} (Koodi poimii vastaajan antaman osoitteen avoimesta kentästä.)
  5. Kirjoita Lähettäjä-kenttään haluttu teksti. Tämä teksti naamioi noreply@surveypal.com osoitteen. (Älä kuitenkaan kirjoita tähän kenttään sähköpostiosoitetta!)
  6. Kirjoita vastausosoite, otsikko ja saateviesti. Saateviestikentässä täytyy olla vähintään teksti {{summary}} tai {{condsummary}} jotta vastauskooste näkyy:
    1. {{condsummary}} kooste sisältää vastaukset vain niiden kysymysten osalta, joihin vastaaja vastasi.
    2. {{summary}} kooste sisältää myös ne kysymykset joihin vastaaja ei vastannut.
  7. ’Vastaus on valmis’ ehto on oletuksena päällä ja automaatio toimii ilman muita sääntöjä
  8. Tallenna

Mikäli tarvitset tarkemmat säännöt, katso alla oleva ohje:

1. Klikkaa ’Luo tarkemmat säännöt’
  2. Voit lisätä useampia ehtoja klikkaamalla plus-napista oikealla.
  3. Valitse, täytyykö vastauksen sopia ‘kaikkiin’ asetettuihin ehtoihin, vai riittääkö, että vastaus täyttää ’jonkin’ asetetuista ehdoista.
  4. Tallenna

Mikäli lomakkeella on useampi kenttä, jossa kysytään eri sähköpostiosoitteita, niin jokaiseen osoitteeseen on mahdollista lähettää kooste vastauksista. Kentät merkataan automaation vastaanottajakenttään juoksevalla numeroinnilla {{email1}} {{email2}} {{email3}} jne. Numerointi vastaa lomakkeen sähköpostikenttien järjestystä laskettuna ylhäältä alaspäin ja vasemmalta oikealle.

Vastaaja tilaa vastauskoosteen itselleen kyselyn päätteeksi

Jos vastaaja vastaa yleisen linkin kautta, mutta kyselyssä kysytä sähköpostiosoitetta, vastaaja voi vastaamisen päätteksi Kiitos vastauksista -sivulla syöttää sähköpostiosoitteen, johon haluaa tilata vastauskoosteen.

1. Valitse toiminto: Lähetä kooste vastauksista sähköpostilla vastaajan niin halutessaan
  2. Kirjoita Lähettäjä-kenttään haluttu teksti. Tämä teksti naamioi noreply@surveypal.com osoitteen. (Älä kuitenkaan kirjoita tähän kenttään sähköpostiosoitetta!)
  3. Kirjoita vastausosoite, otsikko ja saateviesti.
  4. Saateviestikentässä täytyy olla vähintään teksti {{summary}} tai {{condsummary}} jotta vastauskooste näkyy
    1. {{condsummary}} kooste sisältää vastaukset vain niiden kysymysten osalta, joihin vastaaja vastasi.
    2. {{summary}} kooste sisältää myös ne kysymykset joihin vastaaja ei vastannut.
  5. ’Vastaus on valmis’ ehto on oletuksena päällä ja automaatio toimii ilman muita sääntöjä
  6. Tallenna

Mikäli tarvitset tarkemmat säännöt, katso alla oleva ohje:

1. Klikkaa ’Luo tarkemmat säännöt’
  2. Voit lisätä useampia ehtoja klikkaamalla plus-napista oikealla.
  3. Valitse, täytyykö vastauksen sopia ‘kaikkiin’ asetettuihin ehtoihin, vai riittääkö, että vastaus täyttää ’jonkin’ asetetuista ehdoista.