Kyselyiden katselulinkit

Kyselyistä on mahdollista jakaa kyselylomakkeen esikatselulinkki ja tulosnäkymän katselulinkki henkilöille joilla ei ole Survepal-käyttäjätunnuksia.

Lomakkeen esikatselulinkki

Löydät lomakkeen esikatselulinkin kun valitset kyselyn työkalun etusivulla ja katsot kyselyn lisätietonäkymää. Kopioi linkki ja lähetä se omasta sähköpostista katselijoille. Huomaa, että esikatselulinkin kautta jätettyjä testivastuksia ei rekisteröidä! Saat vastausten keräämistä varten tarkoitetun linkin kyselyn julkaisun jälkeen.

Kyselyn jaettu näkymä

Jaetun näkymän asettaminen päälle luo kyselystä julkisen katselulinkin jolla kuka tahansa voi päästä katsomaan kyselyä tai sen tuloksia. Linkki täytyy kopioida ja välittää erikseen eteenpäin. Linkki avaa luonnoksen työkalun esikatselunäkymään jossa katselija voi jättää kommentteja kyselystä. Julkaistu kysely avautuu työkalun tulosnäkymään.

Jaetun näkymän asettaminen päälle

1. Valitse kysely josta haluat asettaa päälle jaetun näkymän
2. Klikkaa sen päällä hiiren oikealla napilla tai klikkaa ’Avaa’-napin pientä nuolta lisätietonäkymässä

3. Valitse ’Salli jaettu näkymä’
4. Kopioi jaetun näkymän linkki esille tulevasta ikkunasta klikkaamalla leikekirja -nappia tai maalamalla linkki

Huomioi!

Älä kopioi jaetun näkymän linkkiä koskaan selaimen osoitekentästä. Kun näkymä avautuu, sen osoite muuttuu.

Yleisin syy miksi jaetun näkymän linkki ei toimi, on ettei sitä ole liitetty kokonaisena selaimen osoitekenttään tai linkki on rivittynyt sähköpostissa kahdelle riville ja katkennut. Pyydä linkin käyttäjää tarkistamaan, että linkki on kopioitu kokonaisuudessan selaimen osoitekenttään.

Voit kopioida jaetun näkymän linkin myöhemmin kyselyn lisätietonäkymästä. Halutessasi saat jaetun näkymän pois päältä samalla tavalla kuin se asetettiin päälle.

jaettunakyma4

Varoitus!

Jaetun näkymän linkki pysyy aktiivisena kun kysely julkaistaan. Jos haluat, että kyselyn tuloksia ei pääse näkemään, poista linkki käytöstä.