Kysymysten muokkaaminen

Kun olet lisännyt kysymyselementin lomakkeelle, elementistä riippuen voit muokata sitä monelle eri tavalla.

Vaihtoehtojen muokkaaminen

Vaihtoehtoja voi muokata kahdella eri tavalla:

1) Voit lisätä vaihtoehtoja suoraan kyselyn suunnittelunäkymässä klikkaamalla vaihtoehdon ’Lisää vaihtoehto’ päällä

2) Voit klikata vasemman kulman valikosta “Sisältö” ja listata vaihdoehdot avautuvaan ikkunaan.

Elementin koon ja muodon muuttaminen

Elementin valikosta voit valita onko elementti kapea vai leveä. Leveälle elementille voit lisäksi valita Asetukset -ikkunasta, näytetäänkö vaihtoehdot rinnakkain vai päällekäin. Avoimelle kentälle voit valita asetuksista näytetäänkö iso vai pieni kenttä.

Kokeile tätä

Valitse ratasvalikosta kohta ’Näytä teksti’ niin saat kysymystekstin alapuolelle ylimääräisen tekstikentän. Kenttää voi käyttää kysymyksen selventämiseen vastaajalle.

Sisältö -toiminto on paras ja nopein tapa liittää vaihtoehtoja kysymyselementteihin. Toiminto poistaa liitettävästi tekstistä ylimääräiset muotoilut.