Kieliversion lisääminen

Lisätäksesi uuden kielen, klikkaa kielivalikkoa ja valitse ’Muokkaa kieliversioita’.

Kieliä voi lisätä ja poistaa Kieliversiot ikkunan vasemman reunan plus- ja miinus-painikkeilla. Kun olet lisännyt kieliversion, voit kääntää kyselyn valitsemallesi kielelle.

Voit valita monista valmiista oletustekstien käännöksistä. Tai tarpeen vaatiessa kääntää jonkun tarjolla olevan kielen tekstit sellaiselle kielelle jota ei ole tarjolla. (Uuden kielen lisääminen)

Huomioi

1. Suosittelemme, että rakennat kyselyn yhdellä kielellä niin valmiiksi kuin mahdollista ennen kuin lisäät toista tai useampia kieliversioita. Kieliversion lisääminen kopioi olemassa olevan kyselyn rakenteen, kysymykset, vaihtoehdot yms. tekstit uuteen kieliversioon käännöstyön helpottamiseksi.

2. Kyselyn rakenteen täytyy olla identtinen kieliversioiden välillä! Yhdessä kielessä ei voi olla eri määrää kysymyksiä ja vaihtoehtoja. Erityisesti vaihtoehtojen järjestys täytyy olla identtinen kaikissa kieliversioissa.

3. Kun kyselyssä on enemmän kuin yksi kieliversio, työkalu lisää kyselyyn automaattisesti sivun jossa pyydetään vastaajaa valitsemaan vastaamiskieli. Kielivalintasivu näkyy vain julkaistussa kyselyssä ja sen tekstit käännetään automaattisesti vastaajan selaimen oletuskielelle.