Kyselyn kääntäminen

Uuden kyselyn oletuskieli on automaattisesti se kieli jonka olet määrittänyt käyttöliittymän kieleksi.

Usean kielen kyselyt

1. Rakenna kysely mahdollisimman valmiiksi ennen kuin lisäät kieliversion
2. Lisätäksesi kieliversion klikkaa kielinappia ja valitse ’Muokkaa kieliversioita’
3. Kieliversiot -ikkunassa klikkaa nappia ’+’ lisätäksesi kieliversion, valitse kieli ja klikkaa ’Lisää’
4. Klikkaa ’Tallenna’
5. Lisäämäsi kieli on automaattisesti valittuna ja voit aloittaa kyselyn kääntämisen.

Kyselyn rakentaminen muulle kuin oletuskielelle

A) Uudessa kyselyssä

1. Luo uusi kysely
2. Klikkaa kielinappia ja valitse ’Muokkaa kieliversioita’
3. Kieliversiot -ikkunassa klikkaa nappia ’+’ lisätäksesi kieliversion, valitse kieli ja klikkaa ’Lisää’
4. Valitse tarpeeton kieliversio
5. Klikkaa nappia ’-’ poistaaksesi kieliversion
6. Klikkaa ’Tallenna’
7. Rakenna kysely suoraan sille kielelle jonka valitsit kohdassa 3.

B) Kyselyn luonnos jossa kysymykset ovat eri kielellä kuin oletuskieli

Esimerkki tällaisesta tilanteesta on, että käyttöliittymän oletuskieli on suomi ja kysely on rakennettu esimerkiksi englanniksi. Tällöin navigointipainikkeet yms. tekstit ovat suomeksi vaikka kysymykset yms. tekstit ovat englanniksi.

1. Avaa kyselyn luonnos
2. Lisätäksesi kieliversion klikkaa kielinappia ja valitse ’Muokkaa kieliversioita’
3. Kieliversiot -ikkunassa klikkaa nappia ’+’ lisätäksesi kieliversion, valitse kieli ja klikkaa ’Lisää’
4. Klikkaa ’Tallenna’
5. Tarkista, että kaikki kyselyn kysymykset, vaihtoehdot ja tekstit ovat kopioituneet valitulle kiellelle
7. Klikkaa kielinappia ja valitse ’Muokkaa kieliversioita’
8. Valitse kieliversiot -ikkunassa tarpeeton kieliversio
9. Klikkaa nappia ’-’ poistaaksesi kieliversion
10. Klikkaa ’Tallenna’
11. Poista kaikki ’[ei käännöstä]’ tekstit