Ulkoasueditori

Ulkoasueditorin avulla voit muokata kyselyn tyyliä haluamaksesi. Voit asettaa kyselylle taustakuvan ja muokata fontteja ja värejä. Pääset ulkoasueditoriin klikkaamalla välilehteä Ulkoasu.

Tallenna -painike ulkoasueditorissa tallentaa joko muutoksen kyselyn tyyliin tai tallentaa muutoksista oman teeman jolla voi asettaa tyylin uudelle kyselylle kerralla.

Palauta -painike palauttaa kyselyn tyyliin tehdyt muutokset edellisen tallennuksen jälkeiseen tilaan.

Näytä -osio sisältää osa-alueet joiden avulla voit tarkastella miten kysely toimii eri ympräistöissä:

Paletti: Aseta kyselylle ennalta määrätty teema tai palauta kyselyn oletustyyli. Teeman asettaminen ylittää kaikki aiemmat tyyliin tehdyt muutokset. (Jos olet tallentanut teemoja, ne löytyvät täältä.)

Työpöytä: Voit asettaa kyselyn tyylin osa-alue kerrallaan ja näet miltä kysely näyttää vastaajille tietokoneen ruudulla. Ellei toisin määritetä, tässä asetettua tyyliä käytetään myös mobiililaitteilla.

Tablettilaitetyylit: Tarkastele miltä kysely näyttää tablettilaitteella vaaka- ja pystytasossa. Tyyli voidaan asettaa molempiin erikseen.

Mobiililaitetyylit: Tarkastele miltä kysely näyttää älypuhelimella vaaka- ja pystytasossa. Tyyli voidaan asettaa molempiin erikseen.

</> (CSS): Jos osaat CSS-kieltä, voit määrittää kyselyn tyylin sillä.

Kyselyn tyylin muuttaminen:

1. Klikkaa Ulkoasu-välilehteä avataksesi tyylieditorin

2. Valitse Näytä -valikosta kannettavan tietokoneen kuva

3. Ruudun vasemmassa laidassa näkyy kyselyn osa-alueet. Saat avattua osa-alueen klikkaamalla sen nimen päällä ja muokkaamalla tarvittavia alakategorioita. (Katso tarkemmat ohjeet jokaisesta alakategoriasta niiden omilla sivuillaan.)

Mobiililaitteiden tyylin muuttaminen:

Kyselyn tyyli voidaan asettaa erikseen pysty- ja vaakatasolle sekä tablettilaitteille että älypuhelimille.

1.  Valitse Näytä -valikosta tablettilaite tai mobiililaite (Pysty- tai vaakataso)

2.  Lisää ruksi kohtaan ’Käytä mukautettua tyyliä…’ nähdäksesi muokattavien osa-alueiden valikot.

3. Avaa haluamasi osa-alue ja muokkaa tarvittavat alakategoriat. (Katso tarkemmat ohjeet jokaisesta alakategoriasta niiden omilla sivuillaan.)