Typografia

Vaihtaaksesi kyselyn fontteja valitse ensin Näytä -valikosta alue jonka tyyliä haluat muokata. Tässä esimerkissä alue on Työpöytä, mutta ohje pätee myös muihin Näytä -valikon alueisiin. Voit muokata fontteja seuraavissa alueissa:

Alueet:

Oletusfontti (Vaihtaa kaikki kyselyn fontit kerralla.)
Otsikko 1
Otsikko 2
Otsikko 3 (Vaihtaa kysymystekstin sekä asteikon ja taulukon ohjeistavan tekstin.)
Teksti
Kenttien teksti
Pudotusvalikko
Ensisijainen painike (Seuraava, Lähetä vastaukset jne. painikkeet)
Painike (Edellinen jne. painikkeet)
Taulukon otsikko
Taulukon rivi
Taulukon arvot (Asteikon numerot ja taulukon sarakkeen otsikot)
Etenemispalkki

Fonttien vaihtaminen:

1. Valitse muutettava alue

2. Klikkaa fontin nimen oikealla puolella olevaa nuolta

3. Valitse fontti listalta

Fontin koon muuttaminen

1. Valitse muutettava alue

2. Valitse osa-alue jota haluat muuttaa fontin koossa:
– Koko
– Rivikorkeus
– Tilaa ennen ja jälkeen

3. Valitse koon mittayksikkö

4. Syötä haluttu koko

Kokoyksiköt:

px: Koko pikseleinä
pt: Koko pisteinä
%: Koko suhteessa selaimen ikkunan leveyteen
em: Vaihtaa fontin kokoa suhteessa oletusfontin kokoon. Kokoa voi muuttaa 0.1 pisteen askelissa. Rivikorkeudessa suhde on riippuvainen fontin korkeudesta.
none: Käytetään vain Koot ja muodot osa-alueella
auto: Käytetään vain Koot ja muodot osa-alueella
normal: Käytetään vain Koot ja muodot osa-alueella
Inherit: Fontin koko peritään oletusfontilta

Muut vaihtoehdot:

Muut vaihtoehdot fonttien muokkaamiselle sisältävät alla olevasta kuvasta oikealta vasemmalle lueteltuna:

– Boldaus
– Kurssivointi
– Isot kirjaimet (Vaihtaa osa-alueen kaikki merkit isoiksi)
– Alleviivaus
– Yliviivaus

Kokeile tätä!

Jos haluat vaihtaa kyselyn fontit kerralla samaksi, muuta oletufonttia.