Tekstielementti

Elementillä voit luoda kyselylomakkeelle rakennetta ja kirjoittaa ohjeistavia tekstejä tai otsikoita ja alaotsikoita. Tähän elementtiin on myös mahdollista upottaa linkkejä muille sivustoille. Teksiä voi lisätä kirjoittamalla tai liittämällä sitä suoraan elementtiin.

Tekstielementti näyttää oletuksena otsikko- ja tekstitasot. Molempia voi käyttää samassa elementissä, mutta toisen tason voi poistaa x-napilla kentän oikeasta yläkulmasta tai elementin ratasvalikon kautta, jos sitä ei tarvitse. Poista ratasvalikosta valinta joko ’Näytä otsikko’ tai ’Näytä teksti’.

Otsikko- ja tekstitasoilla on hieman toisistaan poikkeavat muokkausmahdollisuudet. Otsikkotasolla voit valita seuraavista muokkausvalinnoista:

• Tyylit: Otsikot 1 – 5 ja tekstikappale (Otsikko 3 koko on sama kuin kysymysteksteissä.)
  • Lihavointi, Kursivointi, Alleviivaus ja Poistettu
  • Tasaus: Vasen, keskitys, oikea ja molempien reunojen tasaus

Tekstitasolla voit valita seuraavista muokkausvalinnoista:

• Lihavointi, Kursivointi, Alleviivaus ja Poistettu
  • Tasaus: Vasen, keskitys, oikea ja molempien reunojen tasaus
  • Linkki: (Käytä tätä linkkien lisäämiseen kyselyn ulkopuolisille sivuille jne. Katso myös tarkempi ohje alempaa.)

Linkin lisääminen

Lisätäksesi linkkejä ulkoisille verkkosivuille jne. klikkaa hiirellä tekstiosiota elementissä ja klikkaa sitten Linkki-nappia muokkausvalikon oikeasta laidasta. Se avaa Lisää linkki -ikkunan jonne voit liittää haluamasi linkin ja sille sopivan naamiointitekstin. Jos et halua naamioida linkkiä millään tekstillä, lisää linkki molempiin kenttiin. Suosittelemme pitämään valinnan ’Avaa linkki uudessa välilehdessä’ aina päällä.

Lisäämäsi linkki ilmestyy aina alimmaksi tekstielementissä. Voit leikata ja liittää sen haluamasi kohtaan tekstiä.