Kysymysten hyppylogiikka

Hyppylogiikan avulla voit määritellä vastaajille valintojen perusteella sopivat vastauspolut. Hyppylogiikka toimii yksi valinta-, pudotusvalikko- ja kuvaelementeissä. Hyppylogiikka vaikuttaa vain kyselyn tuleviin sivuihin, joten esimerkiksi ei ole mahdollista tuoda esille valinnan kanssa samalta sivulta lisäkysymyksiä.

1. Valitse elementin valikosta ‘Logiikka’.

2. Valitse avautuvasta ikkunasta vastausvaihtoehto ja mihin sen valinnut vastaaja ohjataan, tai piilotetaanko vastauksen perusteella joku tuleva kysymys tai kysymykset.

Ohita kysymys: Ohittaa valitun kysymyksen

Ohita sivu: Ohittaa valitun sivun

Siirrä sivulle: Siirrä vastaaja valitulle sivulle

Salli vastauksia vain: Voit määrittää valitulle vaihtoehdolle maksimimäärän vastauksia

Ohjausvalinnan jälkeen valitse seuraavasta pudotusvalikosta logiikan kohde; Sivu jolle vastaaja ohjataan, sivu jonka yli hypätään tai kysymys joka piilotetaan. Alla olevan kuvan esimerkissä kysymys liidien määrästä piilotetaan vastaajilta jotka valitsevat vaihtoehdon ’Markkinointi’. Liidien määrä on olennainen kysymys vain valinnan ’Myynti’ tekeville.

4. Voit piilottaa useamman sivun tai kysymyksen valinnan perusteella lisäämällä logiikkaan uusia tasoja klikkaamalla plus napista.

Huomioi!

Et voi siirtää vastaajan kuin yhdelle sivulle valintojen perusteella. Vastauslogiikka kannattaa rakentaa ennemmin piilottamalla halutut sivut ja kysymykset.