Vanha ulkoasueditori

Voit muokata kyselyn tyyliä osa-alueittain tai käyttää valmista teemaa joka määrittää kyselyn tyylin kerrlla. Pääset muokkaamaan kyselyn tyylejä painikkeen ’Ulkoasu’ kautta.

Ulkoasun muokkaus avautuu uuteen ikkunaan. Ikkunassa voit valita mitä kyselyn osa-aluetta haluat muokata. Ulkoasu-ikkuna näyttää tyylimuutokset välittömästi esikatselutilassa. Jos muutat jotain osa-aluetta jonka elementtiä ei ole vielä käytetty kyselyssä, sen muutokset näkyvät vasta elementin lisäämisen jälkeen.

Teema:Teema-valikosta voit valita teeman joka määrittää ennalta asetetun tyylin kyselylle. Jos teet muutoksia kyselyn nykyiseen tyyliin, voit tallentaa ne uudeksi teemaksi ’Omat teemat’ napin kautta.

Osa-alue: Lomakkeen osa, johon muutoksia tehdään. Muut valinnat kuten ‘Fontti’ ja ‘Koko’ muokkaavat aina sitä osa-aluetta, joka kulloinkin on valittuna.

Fontti:Kirjasintyyppi, jolla teksti näytetään. Jos valittuna on ‘Ei määritelty’, käytetään oletusfonttia.

Koko:Fontin koko.

Väri:Fontin väri

Tausta: Osa-alueen taustaväri

Huom:Fonttien muutokset näkyvät vain muokkausnäkymän ikkunassa ja esikatselussa. Kyselylomakkeen luontitilaan fontit eivät päivity.

Lomakkeen tausta

Lomakkeen taustaväri tai taustakuva määritellään erikseen kahdelle eri osalle.

Kysymysosa:Kyselyn varsinaisen sisältöosan taustaa pääset muuttamaan valitsemalla osa-alueeksi ‘Kaikki elementit ja lomakkeet’. Jos haluat määrittää taustavärin, klikkaa kohtaa tausta. Jos kuitenkin haluat käyttää taustakuvaa, klikkaa oikeanpuolimmaista tyhjää ruutua, jolloin pääset valitsemaan kuvan kuvapankista.

Taustaosa: Sisältöosan ulkopuolella olevan taustan muuttaminen tapahtuu muuten samoin kuin yllä, mutta osa-alueeksi valitaan ‘Tausta’.

Valmiin teeman käyttäminen

Jos olet tallentanut omia ulkoasuteemoja, voit valita jonkun niistä käyttöön ulkoasutyökalun kohdasta ‘Teema’. Teemoja pääset muokkaamaan ‘Omat teemat’ -painikkeella.

Teeman tallentaminen

1. Kun olet tehnyt kyselyn ulkoasuun muutoksia ja haluat tallentaa ne omaksi teemaksi myöhempää käyttöä varten valitse Ulkoasu-ikkunassa painike Omat teemat.

2. Luo sitten uusi teema ikkunan vasemman alalaidan plus-napilla. Valitse sitten Hae nykyinen tyyli ja nimeä teema haluamallasi nimellä tuplaklikkaamalla sen nimen päällä.

3. Tallenna.

Teeman muokkaaminen

1. Kun haluat muokata olemassaolevaa teemaa, valitse ensin ‘Omat Teemat’.

2. Valitse muokattava teema listasta.

3. Tee haluamasi muutokset suoraan tässä näkymässä valitsemalla ensin muokatta osa-alue ja muuttamalla sitten asetuksia.

4. Tallenna

Huomioi!

Saat parhaan lopputuloksen kyselyn ulkoasussa kun käytät osa-alueen ’Tausta’ kuvana kuvaa jonka koko on vähintään 1200 pikseliä leveä ja korkea. Mitä korkeampi kuva, sitä enemmän yhdelle sivulle mahtuu kysymyksiä ilman, että taustakuva alkaa toistumaan.