Suodattimien luominen

Suodattimilla rajaat tuloksista näkyviin vain ne vastaajat, jotka täyttävät haluamasi ehdot (esimerkiksi ne vastaajat, jotka vastasivat tiettyyn kysymykseen ‘Kyllä’). Suodattimia voi luoda kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on luoda valintakysymyksen vaihtoehdoista suodattimet. Se onnistuu klikkaamalla kysymyksen kuvaajaan oikeasta yläkulmasta ratasta. Ratasvalikosta valitaan ’Luo suodattimet’, jonka jälkeen suodattimia voi käyttää tulosnäkymän oikeasta laidasta kohdasta ’Suodattimet’.

creatingfiltersFI

Toinen tapa on luoda suodattimet on ‘Suodatin’-toiminnolla.

creatingfiltersFI2

Suodatinikkunan vasemman alareunan painikkeilla lisäät ja poistat suodattimia. Plus-merkki lisää uuden suodattimen, miinus-merkki poistaa valitun suodattimen. Kopiointikuvake luo kopion valitusta suodattimesta.

Voit nimetä suodattimesi tuplaklikkaamalla sen nimeä (alla “Uusi suodatin”).

Suodattimen luominen:

1. Luo uusi suodatin vasemman laidan plus-merkistä.

2. Valitse pitääkö suodattimen täyttää kaikki ehdot, vai riittääkö vain jokin niistä.

3. Valitse mitä ensimmäinen ehto koskettaa.

Ehdon kohde voi olla kysymys, jonka vastauksen halutaan olevan tietynlainen, tai vastaajan taustatieto, vastaanottajan kieli tai se voi liittyä vastausaikaan.

4. Määrittele ehdon sisältö.

Keskimmäisessä pudotusvalikossa valitset täytettävän ehdon. Voit esimerkiksi määritellä, että vastauksen on oltava, tai se ei saa olla jokin vaihtoehdoista.

Viimeisessä valikossa valitset kyseisen vaihtoehdon, jota ehto koskee.

5. Mikäli haluat lisätä samaan suodattimeen useita ehtoja, lisää seuraava ehto oikean reunan plus-merkistä ja toista kohdat 3. ja 4.

6. Kaksoisklikkaa suodattimen nimeä nimetäksesi sen.