UKK – Usein kysytyt kysymykset

Kuinka suljen kyselyn?

1. Valitse kysely Sinun kyselysi  -listalta (Tai Kanssasi jaetut -listalta mikäli sinulle on kyselyyn muokkausoikeus)
  2. Klikkaa kyselyn päällä hiiren oikealla napilla
  3. Valitse avautuvasta valikosta kohta 'Sulje kysely'
  4. Vahvista kyselyn sulkeminen valitsemalla 'Sulje'

Kuinka muutan 'Kiitos vastauksista!' -tekstiä?

1. Klikkaa Suunnittelu-näkymässä tienviitta -nappia
  2. Valitse: Muokkaa kieliversioita
  3. Kiitos vastauksista -teksti näkyy ensimmäisenä avautuvassa ikkunassa
  4. Muokkaa teksti haluamaksesi (Voit muokata tekstiä myös HTML-koodilla)
  5. Klikkaa lopuksi Tallenna

Kuinka voin lähettää sähköpostikutsun uudelleen vain halutulle vastaajalle?

1. Avaa kysely
  2. Mene kohtaan: Hallitse
  3. Etsi ja valitse vastaaja, jolle haluat lähettää kutsun uudelleen (Voit lähettää kutsun myös useammalle vastaajalle valitsemalla kerralla enemmän.)
  4. Klikkaa nappia 'Muokkaa' ja valitse: 'Lähetä sähköpostikutsu uudelleen' (Kutsu lähtee sillä saateviestillä joka vastaajalle alunperin lähetettiin.)

Mihin lähettäjäprofiileita tarvitaan?

Lähettäjäprofiili tallentaa organisaatiosi katu- tai postilokero-osoitteen. Osoite vaaditaan sähköpostikutsuissa olevan tulevien kutsujen estolinkin yhteyteen. EU:n ja USA:n lainsäädännöt yksityisyydensuojasta vaativat, että sähköpostin vastaanottajalla täytyy olla mahdollisuus kieltäytyä tulevista kutsuista.Mikäli vastaaja peruuttaa tulevat kutsut, peruutus koskeen vain hänen sähköpostiosoitetta ja sitä organisaatiota jonka kyselykutsusta hän on peruutuksen tehnyt.

Miten rakennan arvonnan kyselyyn niin, ettei osallistujia voi yhdistää vastauksiin?

1. Rakenna arvontakyselystä oma kysely
  2. Julkaise sekä varsinainen kysely, että arvontakysely
  3. Rakenna varsinaiseen kyselyyn automaatio joka ohjaa kaikki vastaajat arvontakyselyyn Lisää automaatioista: Ohje automaatioiden rakentamiseen

Kuinka teen kyselystä kopion?

1. Kyselyiden hallintanäkymässä klikkaa hiiren oikealla napilla kyselyn päällä josta haluat tehdä kopion (Kysely voi olla luonnos tai avoinna.)
  2. Valitse 'Luo kopio...'
  3. Anna kyselylle uusi nimi
  4. Klikkaa 'Tallenna'
TAI
  1. Avaa se kysely josta haluat tehdä kopion
  2. Valitse näkymä 'Suunnittelu'
  3. Klikkaa 'Tallenna'
  4. Valitse 'Tallenna nimellä...'
  5. Anna kyselylle uusi nimi
  6. Klikkaa 'Tallenna'
Kopion ilmestyminen kyselylistaan kestää noin 15 sekuntia kyselyiden hallintanäkymässä

Kuinka rakennan kyselyyn vastauspolkuja?

Katso tarkempi ohje vastauspolkujen rakentamiseen täältä.

Kuinka muutan jaetun kyselyn oikeuksia?

1. Valitse jaettu kysely
  2. Etsi kyselyn esikatselunäkymästä kohta 'Olet jakanut tämän kyselyn'
  3. Klikkaa tekstiä 'Olet jakanut tämän kyselyn'
  4. Vaihda oikeuksien tasoa pudostusvalikoista jakamisikkunassa
  5. Klikkaa lopuksi Jaa

Kuinka nimeän kyselyn uudelleen?

1. Kyselyiden hallintanäkymässä klikkaa hiiren oikealla napilla kyselyn päällä josta haluat tehdä kopion (Kysely voi olla luonnos tai avoinna.)
  2. Valitse 'Nimeä uudelleen...'
  3. Anna kyselylle uusi nimi
  4. Klikkaa 'Tallenna'
TAI
  1. Avaa se kysely josta haluat tehdä kopion
  2. Valitse näkymä 'Suunnittelu'
  3. Klikkaa 'Tallenna'
  4. Valitse 'Nimeä uudelleen...'
  5. Anna kyselylle uusi nimi
  6. Klikkaa 'Tallenna'
Kyselyn nimeäminen uudelleen ei luo siitä kopiota! Katso UKK kohta: Kuinka teen kyselystä kopion?

Kuinka kutsun uusia vastaajia kyselyyn?

1. Avaa kysely
  2. Avaa näkymä 'Jakelu'
  3. Valitse 'Lähetä sähköpostikutsu'
  4. Valitse 'Kutsu uusia vastaajia'

Kuinka lähetän vastaajille muistutuksen?

1. Avaa kysely
  2. Avaa näkymä 'Jakelu'
  3. Valitse 'Lähetä sähköpostikutsu'
  4. Valitse 'Muistuta vastaajia'
  5. Valitse 'Vastaus kesken tai aloittamatta'(Muista valita 'Vastaus kesken tai aloittamatta' jokaisessa kielessä jos kyselyssä on useampi kieliversio.)

Kuinka saan ilmoituksen uudesta vastauksesta sähköpostiini?

1. Avaa se kysely josta haluat ilmoitukset
    2. Valitse näkymä 'Hallitse'
    3. Klikkaa nappia 'Automaatiot'
    4. Jos tarpeen, luo uusi automaatio ikkunan vasemman alalaidan plus napilla.
    5. Aseta ehto: 'Mikä tahansa vastaus annettu'
    6. Aseta toimenpide: 'Lähetä kooste vastauksista automaattisesti seuraaviin osoitteisiin
    7. Syötä tarvittavat sähköpostiosoitteet osoitekenttään
    8. Kirjoita Lähettäjä-kenttään haluttu teksti. (Teksti naamioi noreply@surveypal.com osoitteen.) (Älä käytä kirjoita tähän kenttään sähköpostiosoitetta!)
    9. Kirjoita viestille otsikko ja saateviesti (Saateviestikentässä täytyy olla vähintään teksti _summary_ jotta vastauksen kooste näkyy.)
    10. Tallenna
Automaatioiden ohjeet

Miksi asteikon keskiarvo näyttää liian pieniä lukuja?

Syynä saattaa olla, että on käytetty sanallista asteikkoa, jossa asteikko menee parhaasta huonoimpaan vasemmalta oikealle. Voit vaihtaa sanalliset arvot numeroiksi ja ongelma korjaantuu:
  1. Avaa kysely
  2. Valitse näkymä 'Suunnittelu'
  3. Etsi asteikkokysymys ja tarkista onko käytetty sanallista asteikkoa
  4. Korvaa asteikon sanat numeroilla siten, että paras arvo saa suurimman numeron
  5. Klikkaa nappia 'Tallenna' ja valitse 'Tallenna'
  6. Valitse välilehti 'Tulokset'
  7. Tarkista asteikon keskiarvografiikka

Miksi asteikon keskiarvografiikat eivät näytä otsikkoa powerpointissa?

Asteikosta puuttuu todennäköisesti väittämille yhteinen otsikko.
  1. Avaa kysely
  2. Valitse näkymä 'Suunnittelu'
  3. Etsi asteikkokysymys ja tarkista onko 'Väittämille yhteinen otsikko' jäänyt tyhjäksi
  4. Lisää otsikko joka kuvaa parhaiten väittämiä
  5. Klikkaa nappia 'Tallenna' ja valitse 'Tallenna'
  6. Valitse välilehti 'Tulokset'
  7. Tarkista asteikon keskiarvografiikka