Cint-ohje

1. Luo kysely Surveypalissa

Aseta vastaajia karsivat kysymykset siten, että että kohderyhmään kuulumattomat vastaajat ohjataan mahdollisimman pian ulos kyselystä. Näin kohderyhmään kuulumattomat henkilöt eivät joudu turhaan vastaamaan kyselyyn. Logiikat on rakennettava ENNEN kyselyn julkaisua. Rakenna logiikka niin, että karsivan vastauksen perusteella vastaaja siirretään kyselyn viimeiselle sivulle ja tämä sivu ohitetaan. Näin vastaaja ohjautuu ulos kyselystä. Tarkista myös, että ainakin rajaavat kysymykset ovat pakollisia. Näin taataan logiikoiden toimivuus.

Esimerkki rajaavasta kysymyksestä. Kysymyksen avulla halutaan poistaa vastauksista tietyillä toimialoilla työskentelevien henkilöiden vastaukset.

Esimerkki rajaavan kysymyksen logiikasta, kun Tiedotus/PR-alalla työskentelevän henkilön ei haluta vastaavan kyselyyn. Vastaaja siirretään vastauksen perusteella kyselyn viimeiselle sivulle, joka ohitetaan.

2. Tee samanlainen logiikka jokaisen karsivan vaihtoehdon kohdalle.

3. Testaa Esikatselu-näkymässä, että logiikat varmasti toimivat, ennen kun julkaiset kyselyn.

4. Julkaise kysely Surveypalissa.

5. Kirjaudu Cintiin ja luo uusi projekti: ‘Create new project’

• Valitse kategoria, johon kysely kuuluu, ja anna kohderyhmälle kriteerit.
  • Aseta haluttujen vastausten määrä
  • Incidence rate (IR) tarkoittaa, kuinka suuren osan kohderyhmästä arvioit täyttävän rajaavien kysymysten ehdot. Eli kuinka moni kyselyyn profiloinnin perusteella tulevista vastaajista tekee kyselyn loppuun asti. Mikäli kyselyssä ei ole rajaavia kysymyksiä, IR on 100.
  • Luo tarvittaessa tarkemmat alueelliset kiintiöt ja profiloinnit (Regions, Profiling, Quotas).
  • Oikealta näet kustannusarvion sekä sen, kuinka paljon kohderyhmän ehdot täyttäviä vastaajia on saatavilla.

6. Luo projekti: ’Create project’

• Anna projektille nimi ja täydennä yhteystietosi.
  • Kopioi screen out ja complete-linkit Cintistä. Niitä tarvitaan Surveypalin automaatio-ohjauksissa, jotka rakennetaan seuraavaksi.
  • Palaa Surveypaliin, mutta älä sulje vielä Cintiä.

7. Mene Surveypalissa Hallitse-näkymään ja klikkaa kohdasta ‘Automaatiot’

Complete-automaatio

• Luo automaatio, joka ohjaa kyselyn loppuun asti täyttävän vastaajan Cintin complete-sivulle vastaamisen lopuksi.
    • Valitse pudotusvalikosta toiminto: ’Ohjaa vastaaja seuraavaan osoitteeseen näyttämättä kiitossivua’.
    • Syötä osoitekenttään Cintistä poimimasi complete-linkki.
    • Luo tarkemmat säännöt: Vastaus karsintakysymykseen – on jokin – vaihtoehdoista, joka sallivat vastaamisen loppuun asti

Screen out -automaatio

• Jos kyselyssä on rajaavia kysymyksiä, niiden perusteella on tehtävä screen out -automaatio. Tämä automaatio ohjaa kohderyhmään kuulumattomat vastaajat oikealle Cint-sivulle karsintakysymysten perusteella.
    • Valitse pudotusvalikosta toiminto: ‘Ohjaa vastaaja seuraavaan osoitteeseen näyttämättä kiitossivua’
    • Syötä osoitekenttään Cintin screen out -linkki.
    • Luo tarkemmat säännöt: Vastaus karsintakysymykseen – on jokin – vaihtoehdoista, jotka karsivat vastaajan ulos.

8. Jaa kysely Surveypal-asiakaspalvelun tunnukselle asiakaspalvelu@surveypal.com. Ota sitten yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse ja pyydä Cint-linkit.

• Lisää saamasi linkit Cintiin. Klikkaa kohdasta ‘Add links’ ja syötä linkit.
    • Live link
    • Unique test links
  • Kirjoita screen out -ohjeet testaamista varten.

9. Vahvista valitsemalla ’Confirm’.

10. Viimeinen klikkaus ’Run project’ ja kaikki on valmista.

11. Sen jälkeen Cint on sinuun sähköpostitse yhteydessä ja testaa kyselyä.

12. Kun projekti on saatu päätökseen, vie tulokset Surveypalista Exceliin ja kopioi Data-välilehdeltä A-sarakkeessa olevat vastaaja-id:t uuteen excel-tiedostoon. Cintin yhteyshenkilö pyytää sinua lähettämään ne projektin päätteeksi.