Ohje Cint käyttäjille

Cint-paneelissa on suomalaisia kuluttajia yli 180 000 kpl ja maailmanlaajuisesti potentiaalisia vastaajia on yli 10 miljoonaa 60 eri maasta. Tämä ohje auttaa toimivan Cint-kyselyn rakentamisessa ja asetuksissa.

1. Luo kysely
  2. Aseta kyselyn hyppylogiikkaa __ENNEN JULKAISUA__, jos kyselyssä käytetään vastaajia karsivia kysymyksiä
    • Karsivat kysymykset tulisivat olla kyselyn alussa, jotta vastaajat jotka eivät kuulu kohderyhmään eivät joutuisi vastaamaan turhaan. (Katso alempaa esimerkki karsivan kysymyksen logiikasta.)
    • Testaa karsivien kysymysten logiikka tarkasti Esikatselu-näkymässä. Logiikkaa ei voi muokata julkaistussa kyselyssä!
  3. Julkaise kysely
    • Aseta Hallitse-näkymästä automaatiot jotka ohjaavata karsitut ja kyselyn läpi käyneet vastaajat oikeille Cint-sivuille
      • Karsitut: Vastaus karsintakysymykseen – on – vaihtoehto joka hyppää kyselyn loppuun –> ”Ohjaa vastaaja seuraavaan osoitteeseen näyttämättä kiitossivua”: http://s.cint.com/Survey/EarlyScreenOut
      • Valmiit vastaukset: Vastaus karsintakysymykseen – on – vaihtoehto joka sallii kyselyssä jatkamisen –> ”Ohjaa vastaaja seuraavaan osoitteeseen näyttämättä kiitossivua”: http://s.cint.com/Survey/Complete
  4. Tarvittavan kyselylinkin hankkiminen (Ota yhteyttä asiakaspalvelu@surveypal.com , jos linkkien luominen tuntuu vaikealta.)
    • Palaa näkymään Jakelu
    • Kopioi kyselyn lyhytlinkki ja liitä selaimessa uuden välilehden osoitekenttään
    • Paina Enter, jotta kysely aukeaa
    • Valitse ja kopioi kyselyn linkin pidempi versio selaimen osoitekentästä
    • Liitä linkki muistioon tai muuhun vastaavaan tekstieditoriin
  5. Linkin muokkaaminen oikeaan muotoon tekstieditorissa
    • Lisää linkkiin ”form” ja ”?_d” väliin: ”/ext”
    • Poista linkin lopusta ”&_hid=kyselyn_nimi
    • Lisää linkin loppuun: ”&externalId=[ID]
    • Esimerkki muokkaamattomasta linkistä:
      • https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=343380161&_k=Ty4Rl-jFQW01vgh0ZnULGVwOrpsseom7F3yoMT-ibHTqsQ0oAG9RKt7w8oSVzSZj&_hid=CINT-example
    • Esimerkki edellisestä linkistä jonka on muokattu oikeaan muotoon:
      • https://my.surveypal.com/app/form/ext?_d=0&_sid=343380161&_k=Ty4Rl-jFQW01vgh0ZnULGVwOrpsseom7F3yoMT-ibHTqsQ0oAG9RKt7w8oSVzSZj&externalId=[ID]
  6. Kopioi kohdassa 5 tehty linkki ja liitä se viisi kertaa tekstieditoriin. Korvaa linkkien lopusta ID-kohta numeroilla
    • =[ID] –> =[1]
    • =[ID] –> =[2]
    • =[5]
  7. Testaa, että linkit aukaisevat kyselyn
  8. Kirjaudu Cint-työkaluun: https://www.cint.com/cpx3/Login
  9. Luo uusi kohderyhmä: New Target Group
  10. Valitse kriteerit kohderyhmälle
    • Incidence rate = Kuinka monta prosenttia kohderyhmästä voi mielestäsi vastata kyselyysi, eli ei karsiudu pois–> Mitä matalampi ’incidence rate’ sitä korkeammaksi hinta muodostuu
    • Vastaajamäärä asetetaan täältä, ei Surveypal-työkalusta
  11. Luo uusi projekti: Create a new project
  12. Valitse lisää linkit: ”Add links”
  13. Liitä kohdassa 5 tekemäsi linkki kohtaan: ”link template”
  14. Lisää kohdassa 6 tekemäsi 5 linkkiä kohtaan: ”Test links”
  15. Hyväksy käyttöehdot
  16. Klikkaa ”Run project” –> Cint-henkilökunta tarkistaa projektin
  17.  Cint-henkilökunta ottaa piakkoin yhteyttä ja testaavaat kyselyn sekä linkit
  18. Cint-kysely julkaistaan

Esimerkki karsivasta kysymyksestä: Kysely autoilijoille

1. Kyselyn ensimmäisellä sivulla on kysymys: ”Onko sinulla auto?”
  2. Aseta kysymyksen hyppylogiikkaa niin, että
  3. Vaihtoehdolle ’Kyllä’, ei aseteta mitään logiikkaa (Vastaaja saa jatkaa kyselyssä)
  4. Vaihtoehdolle ’ei’ asetetaan: Siirry sivulle x JA ohita sivu x (x = kyselyn viimeinen sivu)