Sähköpostikutsut

Voit lähettää kysely vastaajien sähköpostiosoitteisiin. Jokainen vastaaja saa henkilökohtaisen vastauslinkin ja vastaaja voidaan tunnistaa tuloksissa. Kun olet saanut asetettua kaikki kohdat mieleiseksi, klikkaa nappia ’Jatka’ ja pääset valitsemaan lähetysajan.

Huomioi!

Tallenna saate -nappi ei tallenna syöttämiäsi sähköpostiosoitteita. Käytä saatteen tallentamista vain jos aiot syöttää osoitteet ja lähettää kutsun myöhemmin.

Älä lähetä kutsua kyselyyn itsellesi ja sitten välitä kutsua eteenpäin vastaajille omasta sähköpostiohjelmasta. Sähköpostikutsun linkki on henkilökohtainen ja sen kautta voi antaa vain yhden vastauksen.

Älä lähetä kutsua ryhmäosoitteeseen. Kaikki ryhmäosoitteen vastaanottajat saavat vain yhden identtisen vastauslinkin.

Sähköpostikutsun saateviestissä kannattaa painottaa, että kyselyn linkki on henkilökohtainen eikä sitä saa jakaa eteenpäin.

Kaikki kyselyt lähetetään noreply@surveypal.com osoitteesta. Tällä pyritään minimoimaan riski, että kutsut juuttuisivat kiinni roskapostisuodattimiin.

Vastaanottajat: Osoitteet voidaan kirjoittaa manuaalisesti ‘Vastaanottajat’-kenttään tai kopioida ja liittää siihen. Osoitteista ei tarvitse poistaa pilkkua tai puolipistettä. Osoitteiden välille riittää myös välilyönti tai rivinvaihto. Sama osoite useampaan kertaan huomioidaan myös automaattisesti, eikä niitä tarvitse poistaa.

Tuo Excel: Osoitteet voidaan tuoda myös Excel-tiedostona joka mahdollistaa tuhansien osoitteiden ja niitä vastaavien taustatietojen tuomisen helposti. Selainten rajallisen muistikapasiteetin vuoksi suosittelemme tuomaan osoitekenttään kerralla enintään 5000 osoitetta keralla. Kun olet lähettänyt kutsun, voit palata lähetysikkunaan lisäämään toiset 5000 osoitetta. Exceltiedosto täytyy olla oikeassa muodossa jotta tiedot voi tuota työkaluun. Tarkista, että solussa A1 lukee teksti ’email’ ilman heittomerkkejä ja että osoitteet ovat sarakkeessa A allekkain omilla riveillään. Vastaajien taustatietojen otsikot tulevat riville 1 sarakkeesta B alkaen.

Muokkaa taustatietoja: Tarkastele ja muokkaa vastaajien taustatietoja ennen lähetystä. Taustatietojen perusteella voidaan tehdä suodatuksia tuloksissa. Taustatiedoilla voi myös tehdä henkilökohtaisemman saateviestin. Esimerkiksi jos taustatietoihin on lisätty vastaajan etunimi, voidaan se heijastaa saateviestissä laittamalla taustatietosarakkeen otsikko alaviivojen väliin: _etunimi_.

Piilota sähköpostiosoite tuloksista: Vastaajia ei voida tunnistaa tuloksissa. Kutsun lähettämisen jälkeen osoitteita ei saa enää piiloon tai palautettua näkyville.

Lähettäjäprofiili: Valitun profiilin mukainen osoite näytetään sähköpostiviestin alalaidassa tilauksen peruuttamislinkin yhteydessä. Voit valita olemassa olevan profiilin tai luoda uuden.

Lähettäjä: Tähän tulee automaattisesti nimesi järjestelmän käyttäjätiedoista. Voit kirjoittaa tilalle jotain muuta. Esimerkiksi yrityksesi nimen. Nimi näkyy sähköpostin lähettäjänä seuraavalla tavalla: Teemu Testaaja. Lähettäjäkentän teksti naamioi noreply@surveypal.com osoitetta tutummaksi vastaajalle.

Vastausosoite: Oletuksena noreply@surveypal.com. Jos laitat tähän oman sähköpostiosoitteesi, lähettämääsi kyselyn sähköpostiin voi vastata kuten sähköpostiin normaalisti vastataan. Jos kyselyssä on paljon vastaanottajia, voit saada paljon postia automaattisesti, joissa ilmoitetaan poistuneista osoitteista yms.

Otsikko: Sähköpostin otsikko

Saateviesti: Voit muokata saateviestiä vapaasti haluamaasi muotoon. Kyselyn linkki tulee automaattisesti kohtaan _link:Klikkaa tästä_ . Voit muokata ’Klikkaa tästä’ tekstiä sopivammaksi tarpeen mukaan. Kyselyn saateviestiin ei tarvitse liittää toista linkkiä kyselyyn. Suosittelemme pitämään linkkiin liittyvät varoitustekstit paikallaan, etteivät vastaanottajat jakaisi henkilökohtaista linkkiään eteenpäin.

Kokeile tätä!

Voit myös ajastaa kutsujen lähetyksen tulevaisuuteen. Klikkaa lähetysikkunassa nappia Jatka ja aseta kutsujen lähetysaika.

Voit piilottaa sähköpostiosoitteet kyselyn tuloksista valitsemalla ’Piilota sähköpostiosoite tuloksista’. Vastaajien sähköpostiosoitteet piilotetaan tulostilassa, mutta voit edelleen lähettää muistutuksen vastaajille joilla vastaus on kesken tai aloittamatta.